Zes NK-medailles voor trio Biesboschzwemmers

Foto: Dirk de Kooter
14 september 2021, 18:10
Verlopen

WERKENDAM/SLEEUWIJK - De Biesboschzwemmers organiseerden afgelopen weekend het Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen.

Drie Biesboschzwemmers wisten twee gouden, drie zilveren en één bronzen medailles te winnen. Lars de Kooter werd Nederlands kampioen op de 3000 meter schoolslag bij de jongens tot en met 17 jaar en Pieter Pijnenburg werd dat bij de senioren. Daarnaast veroverden beiden ook een zilveren medaille.

Lars zwom naar de tweede plaats in zijn eigen categorie, de 12 en 13-jarigen, op de 1500 meter schoolslag en Pieter wist op de 2000 meter schoolslag bij de masters 20-29 jaar naar het zilver te zwemmen. Bij de 30-39 jarigen zwom Sander van Elburg naar een zilveren medaille op de 2km schoolslag, en naar bronzen op de 3000m vrije slag bij de masters.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl