Progressief Altena blij met opkomst tijdens World Cleanup Day

Foto: Progressief Altena
28 september 2021, 11:37
Verlopen

ALTENA - Voorzien van afvalgrijpers, plastic zakken en t-shirts van Progressief Altena heeft een groep van 18 mensen Veen ontdaan van het nodige zwerfvuil.

Ze verzamelden op de parkeerplaats van V.V. Achilles Veen en splitste zich daarna in twee groepjes, ieder met een eigen route. In totaal werden er ruim 5 volle zakken zwerfafval verzameld. De redenen voor de kinderen om mee te doen waren heel verschillend. Raadslid Anne-Wil Maris, zelf ook deelnemer tijdens de actie: “Het is mooi om deze grote opkomst en dit enthousiasme te zien: bij jong en oud. Bewustzijn van afvalproblematiek kan niet jong genoeg beginnen. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die het hele jaar door regelmatig zwerfafval opruimen, zogenoemde ZAP’pers. Zelf ben ik actief in Rijswijk. Wie zich aan wil sluiten is altijd welkom.”

Ook op andere plekken in Altena gingen leden van Progressief Altena aan de slag. Zo haalde raadslid Christian Alderliesten in Hank genoeg zwerfafval bijeen om 4 zakken te vullen. En ook in Almkerk ging een enthousiaste groep op pad. Deze acties stonden in het teken van de World Cleanup Day. In meer dan 180 landen over de hele wereld zetten mensen zich in tegen zwerfafval.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl