Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft kwaliteit op orde

Foto: Archief
22 december 2021, 14:43
Verlopen

ALTENA - Bibliotheek CultuurPuntAltena ontving 21 december 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bibliotheek CultuurPuntAltena scoorde op veel onderwerpen positief en scoorde gemiddeld een 9. De organisatie werd beoordeeld op de dienstverlening vanuit de Bibliotheek, haar Digi-Taalhuis en op de educatieve dienstverlening voor taal-, media- en cultuuronderwijs. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat kreeg de Bibliotheek de bevestiging dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Marian van der Wal, directeur: “Ik ben trots op deze mooie waardering. Het laat zien dat we op de juiste weg zijn om de inwoners van Altena die plaats te bieden waar zij met vragen terecht kunnen, zich kunnen blijven ontwikkelen en andere mensen kunnen ontmoeten.”

Volgens de auditor van CBCT: “Uit ons onderzoek blijkt dat de Bibliotheek CultuurPuntAltena een solide basis heeft en professioneel functioneert. De gesprekken met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners bevestigen dit unaniem.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl