Schriftelijke vragen van VVD Altena over groene boa’s

Foto: Archief
28 januari 2022, 20:23
Verlopen

ALTENA - VVD Altena is nog steeds zeer bezorgd over de veiligheid van groene boa’s in het buitengebied. Terwijl de zware criminaliteit steeds vaker de kop opsteekt, staan handhavers met pepperspray en een scherpe zakdoek vrijwel machteloos tegen gewapende criminelen.

Na gesprekken met boa’s van SSIB (Samen Sterk in Brabant) stelde de VVD Altena dit uitrustingsprobleem aan de kaak. De liberalen stelden schriftelijke vragen aan burgemeester Lichtenberg, met als belangrijkste vraag of dit probleem ook bij het gemeentebestuur bekend is. Het college antwoordde echter dat er geen signalen bekend waren over onveiligheid bij groene boa’s. Vreemd volgens de partij, want de boa’s luidden zelf de noodklok. Daarom stelt de VVD nu vervolgvragen.

Zo wil de VVD-fractie van de burgemeester weten of hij met de groene boa’s zelf gesproken heeft en of hij bereid is alsnog aan de gang te gaan om ervoor te zorgen dat groene boa’s beter uitgerust worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl