Digitale stemhulp MijnStem voor gemeente Altena live vanaf 26 februari

Foto: Archief
25 februari 2022, 18:02
Verlopen

ALTENA - Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om de inwoners van gemeente Altena te helpen bij het maken van hun stemkeuze is MijnStem beschikbaar.

Met stellingen over lokale thema’s krijgt de kiezer snel inzicht in partijstandpunten. Alle acht de partijen hebben zichzelf op de stellingen gepositioneerd en hun standpunten aan de kiezer toegelicht. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Juist dan weten inwoners wat er te kiezen valt. Inwoners kunnen MijnStem invullen vanaf 26 februari.

MijnStem nodigt kiezers en partijen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de kiezer met een schuifbalk zijn eigen positie. Bovendien kan de kiezer zich per stelling oriënteren op de standpunten van de partijen. Na het invullen ziet de kiezer met welke partijen hij de meeste overeenstemming heeft door de relatieve afstand tussen de eigen positionering en die van de partijen te meten. Deze methode levert goed inzicht in de verschillen tussen partijen op. De helft van de mensen die gaat stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen. Via www.MijnStem.nl/Altena gaat u direct naar de stemhulp van gemeente Altena. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl