Eerste oplaadpunt voor elektrische fietsen in gebruik genomen in Andel

Foto: Gemeente Altena
2 maart 2022, 09:52
Verlopen

ANDEL - De eerste van 13 nieuwe oplaadpunten voor elektrische fietsen werd dinsdagmiddag in gebruik genomen bij de Romboutstoren in Andel.

Wethouder Roland van Vugt: “De gemeente Altena wil inwoners en toeristen meer mogelijkheden bieden de fiets onderweg bij te laden. Zo stimuleren we het gebruik van de fiets en bewegen. Dat weer leidt tot minder CO2-uitstoot.”

Wethouder Hans Tanis: “Vanuit onze mobiliteitsvisie en duurzaamheidsdoelstellingen zetten we in op elektrisch vervoer. Daarom willen we onder andere het gebruik van de elektrische fiets stimuleren. Een randvoorwaarde is dat er een netwerk is om de elektrische fiets onderweg op te laden. Met een oplaadpunt in elke kern, zetten we een eerste stap.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl