Overvaren en zwerfafval ruimen tijdens Nationale Opschoondag

Foto: Archief
8 maart 2022, 14:19
Verlopen

REGIO - Op zaterdag 19 maart is het Landelijke Opschoondag. Hiervoor organiseert Riveer een (individuele) opruimactie met de pont. Voor slechts €3,- kunt u een rondje Gorinchem-Sleeuwijk-Woudrichem-Gorinchem maken en tegelijkertijd zwerfafval verzamelen in en rond het prachtige natuurgebied de Groesplaat.

Wist u dat een bananenschil een jaar blijft liggen, een blikje al 50 jaar nodig heeft om af te breken en een sigarettenpeuk nooit vergaat? Er wordt een algemene aanname gedaan dat rivieren voor 80 procent bijdragen aan (plastic) afval in zee. Des te meer reden om in ons Riveergebied mee te doen aan deze opruimactie.

Tijdens de actie op 19 maart neemt u de veren tussen Gorinchem en Sleeuwijk en tussen Gorinchem en Woudrichem. De wandeling van 3,5 kilometer leidt u onder andere door de prachtige Groesplaat tussen Sleeuwijk en Woudrichem en langs de rivier de Boven-Merwede. Daarnaast pakt u een stukje van vestingstad Woudrichem mee, onderweg naar de pont. Aan boord van het veer zijn een beperkt aantal prikstokken en vuilniszakken beschikbaar om mee te nemen. De (volle) vuilniszakken graag zelf weggooien: dit kan o.a. in de ondergrondse container op het Eind in Gorinchem. Heeft u iets heel geks gevonden of inspiratie gekregen om iets moois van het gevonden zwerfafval te maken? Het meest bijzondere (kunstwerk van) afval wordt tot de Laarzendag op 14 mei tentoongesteld op de Gorinchem VIII.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl