Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor taalles aan Oekraïense vluchtelingen

Foto: Archief
30 maart 2022, 11:56
Verlopen

ALTENA - De bibliotheek in Altena zoekt mensen die Oekraïense vluchtelingen, die in de gemeente onderdak hebben gekregen, taalles willen geven. Ervaring is niet nodig, affiniteit met de Nederlandse taal wel.

Volgens coördinator Marieke Vos van de bibliotheek hebben de eerste Oekraïners de weg naar de bieb al gevonden. De gemeente Altena richt nu twee plekken in voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. In Werkendam is er plek voor 60, in Rijswijk 30. Volgens Vos zijn er in Genderen al tientallen. Om daarop te anticiperen, zoekt de bibliotheek nu al vrijwilligers.

Op dit moment worden er al taallessen gegeven, maar het niveau daarvan is voor Oekraïners volgens Vos nog te hoog. Bovendien zijn de leerlingen van verschillende afkomst. Zo zitten mensen uit bijvoorbeeld Mexico en Syrië bij elkaar in de klas. De nieuwe taallessen zijn alleen voor inwoners van Oekraïne. Aanmelden en meer informatie op bibliotheekaltena.nl/taalles.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl