HAK wil meer producten dichtbij telen

Foto: Archief
16 april 2022, 06:56
Verlopen

GIESSEN - Groentefabrikant HAK in Giessen wil meer producten dichtbij telen.

85 procent van HAK’s groenten en peulvruchten worden al binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek in Giessen geteeld. De overige 15 procent kunnen nog niet lokaal worden geteeld. Daarbij gaat het meestal om exotische peulvruchten, zoals kikkererwten, spliterwten en linzen. HAK werkt eraan om ook deze gewassen in Nederland te kunnen telen.

Zo worden kidneybonen, veel gebruikt in Mexicaanse groenten, ondertussen op grotere schaal geteeld in Zeeuws-Vlaanderen. Inmiddels komt 25 procent van de gebruikte kidneybonen inmiddels uit Nederland. Dit jaar start HAK ook proeven met het telen van zwarte bonen, pintobonen en edamame sojabonen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl