Een paar uurtjes tijd? Kom helpen op Fort Giessen

Foto: Christa Barten
26 april 2022, 09:42
Verlopen

GIESSEN - De vrijwilligers van Fort Giessen zijn op zoek naar mensen die willen helpen de bezoekers te ontvangen op het fort.

Fort Giessen is maar een klein fort, maar wel heel speciaal. Het fort is alleen geopend voor natuur- en educatie activiteiten. Het ligt in het zuidelijke deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Alles op het fort wordt verzorgd door een klein team vrijwiligers. Dit jaar is het fort twee keer in de maand open op zaterdagmiddag. Daarom is men nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die het gezellig vinden om als gastheer of gastvrouw bezoekers te ontvangen en de gasten wegwijs willen maken in en rond het fort. Daar hoeft u geen gestudeerd archeoloog of bioloog voor te zijn.

Op Fort Giessen kunnen bezoekers de Eerste Wereldoorlog beleven met een spannende tocht door en rondom het fort. Onderweg komt u langs kruitkamers en een kanon uit 1894. Met een trekpontje kunnen bezoekers de gracht oversteken naar het Educatiepark dat is ingericht meteen loopgraaf. Buitenom de fortgracht ligt een opengesteld wandelpad; het Koekkoekspad. Twee zaterdagen in de maanden april tot en met september is het fort open, van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn er veel verzoeken van groepen die het fort willen bezoeken en van schoolklassen. Iedereen die een zaterdagmiddag in de maand (en af en toe een avond) tijd heeft is van harte welkom. Bel naar John Kollen via 06-54284567 of kom gezellig langs als het fort open is. Kijk ook op www.fortbijgiessen.nl voor meer informatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl