Middelbare scholen in Altena starten onderzoek voor toekomstbestendigheid

Foto: Sander van Strien
11 juni 2022, 06:56
Verlopen

ALTENA - De middelbare scholen in de gemeente Altena, het Altena College, Curio Prinsentuin Andel, Schans en het Willem van Oranje College, hebben besloten om samen te onderzoeken op welke manier het voortgezet onderwijs in Altena toekomstbestendig kan blijven.

Een belangrijke aanleiding hiervoor is dat de regio te maken heeft met een afname van het aantal leerlingen. Dit zet het voortgezet onderwijs in de huidige vorm onder druk. Daarnaast zijn er landelijke ontwikkelingen zoals de nieuwe leerweg en sterk techniekonderwijs die om samenwerking en afstemming vragen.

De komende periode onderzoeken de scholen met elkaar wat ervoor nodig is om goed toekomstbestendig onderwijs te realiseren dat aansluit bij de behoeften van leerlingen en hun ouders. In samenwerking met de gemeente zal een vragenlijst worden uitgezet onder leerlingen en ouders in de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl