VVA stelt vragen aan college over huisvesting huisartsen in Woudrichem

Foto: Archief
20 maart 2024, 21:07
Verlopen

WOUDRICHEM - De Vrije Volkspartij Altena vindt dat in Woudrichem een centraal gezondheidscentrum moet komen en stelt daarover vragen aan het college.

Aanleiding is de oproep eerder deze maand van huisarts Anneke van Walree en haar collega’s voor aandacht voor passende en betaalbare huisvesting voor huisartsenpraktijken in de gemeente Altena. De VVA zegt verbaasd te zijn dat het college heeft gezegd de komende tien jaar geen ruimte te zien voor nieuwbouw en renovatie van bestaande bebouwing. Gezien de groei van de bevolking verwacht de VVA juist dat ruimte voor huisartsen alleen maar urgenter wordt.

De partij wil daarom weten of het college bereid is een onderzoek te doen naar de behoefte aan ruimte voor de artsen. Daarnaast kan het mogelijk verdwijnen van de huisartsenpost in Gorinchem van invloed zijn op de eerstelijnszorg in Altena. Vandaar dat de VVA vraagt wat het college vindt om in Woudrichem een centraal gezondheidscentrum te realiseren en of het bereid is te onderzoeken welke mogelijkheden hiervoor zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl