Vrijwilligers gezocht voor ouderenadvies

Foto: Pixabay
17 april 2019, 18:02
Verlopen

ALTENA - Het project ouderenadvies heeft als doel te inventariseren/signaleren of de zorg voor welzijn en gezondheid door de gemeente en een aantal instellingen aansluit bij de verwachtingen die mensen hebben.

Ook met het oog op het langer thuis wonen, worden huisbezoeken afgelegd door speciaal opgeleide vrijwillige ouderenadviseurs. Afgelopen jaren is gebleken dat veel ouderen hiervan gebruik maken en tevreden zijn over de informatie en de aandacht die zij ontvangen. Het vrijwillig ouderenadvies is op de eerste plaats een wegwijzer, iemand die helpt de weg te vinden in het woud van regels en regelingen. Of helpt om inzicht te krijgen in andere vragen waar ouderen mee zitten. De ouderenadviseurs brengen huisbezoeken aan 75 plussers op verzoek van de ouder zelf, deze worden aangeschreven in samenwerking met de gemeente Altena. Zij informeren, tijdens een huisbezoek, over activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente. Tevens wordt er gekeken naar de wensen en behoeften van ouderen op het gebied van welzijn,

U als vrijwilliger krijgt voordat u op huisbezoek gaat een training. In die training wordt stilgestaan bij de algemene kennis over ouder worden en wat daarbij komt kijken. U mag met andere ouderenadviseurs meelopen en bekijken of de werkzaamheden voldoen aan u verwachtingen. Als vrijwilliger brengt u twee of drie huisbezoeken per maand of heeft u telefonisch contact met de client. U kunt uw tijd hierin zelf indelen. Eens in de 6 weken is er een vergadering met elkaar. U ontvangt een kilometervergoeding en een telefoonvergoeding. Mocht u interesse hebben, dan mag u altijd even informeren bij Trema Welzijn via 0183 – 408444 en vraag naar Anne-Marie van der Vliet of Yvette voor den Dag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl