Nieuwe editie Slag om Altena in 2020

Foto: Archief
16 juli 2019, 10:51
Verlopen

ALTENA - De organisatie heeft een nieuwe editie van de Slag om Altena aangekondigd door middel van een filmpje op hun Facebookpagina. De exacte datum zal nog bekend worden gemaakt.

Het is precies een jaar geleden dat de Slag om Altena nagespeeld werd. Als onderdeel van Altena Bruist, een cultureel initiatief van de voormalige drie gemeenten om de nieuwe fusie te vieren, gingen bezoekers terug naar de middeleeuwen. Tijdens het hoogtepunt speelde acteurs ook de Slag om Altena na, een belegering van Slot Altena in 1393, toen precies 625 jaar geleden.

Het festival zou in de eerste plaats eenmalig zijn vanwege de speciale gebeurtenis van de fusie en het jubileum. Maar dankzij de overwegend positieve reacties van bezoekers en de betrokkenen is de organisatie toch gaan kijken voor een volgende editie. Nog maanden na het festival kregen organisatoren berichten van bezoekers en de destijds aanwezige middeleeuwers die het een geslaagd weekend vonden. De organisatie denkt dat er de komende jaren nog veel te behalen is met de Slag om Altena, die vorig jaar ondanks de warmte op bijna 2.800 bezoekers kon rekenen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl