5 miljoen potjes Hak groenten naar de voedselbank

Foto: Website: HAK
25 februari 2020, 17:58
Verlopen

GIESSEN - De levering van de 5 miljoenste pot groenten aan het distributiecentra van de voedselbanken is een feit.

De voedselbanken streven naar een veelzijdige en steeds rijkere uitgave van gezonde voeding, maar is hierbij afhankelijk van het wekelijkse wisselende aanbod dat zij gratis ontvangen van hun partners. Voedselbanken zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden. HAK wendde zich in 2012 tot de voedselbank en wilde producten zoals sperziebonen, doperwtjes met worteltjes en bruine bonen die 100% voedselveilig zijn, maar niet geschikt zijn voor verkoop onder het HAK merk, voortaan doneren aan de voedselbanken in plaats van vernietigen.

“De potjes hebben bijvoorbeeld deukjes in het deksel of zijn onvoldoende gevuld. Het past niet bij HAK om voedsel weg te gooien en deze producten zijn uitstekend geschikt voor consumptie”, aldus een woordvoerder van HAK. “Dit lijkt veel maar is nog een procent van de totale productiecapaciteit.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl