Wel of niet naar ziekenhuis bij besmetting coronavirus

Foto: Archief
2 april 2020, 19:42
Verlopen

ALTENA - Meerdere huisartsen in Altena vragen patiënten op een formulier aan te geven of ze wel of niet in het ziekenhuis opgenomen willen worden bij een besmetting met het coronavirus.

Een moeilijke vraag om over na te denken, erkennen de huisartsen van Genderen, Veen en Wijk en Aalburg. Maar geen onterechte, vinden ze zelf. Bij sommige patiënten met het coronavirus doet een opname op de intensive care namelijk meer kwaad dan goed. Daar komt nog eens bij dat mensen die overlijden op de intensive care, vaak alleen sterven, zonder dierbaren erbij.

De huisartsen zeggen dat zij samen met de thuiszorgorganisaties dezelfde zorg in de thuissituatie kunnen bieden. Dat betekent dat het toedienen van zuurstof en medicijnen om benauwdheid te verlichten, ook thuis geregeld kan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl