Inzameling taxussnoeisel door Taxus Taxi

Foto: Gemeente Altena
23 mei 2020, 09:57
Verlopen

ALTENA - Vanaf 1 juni kunt u weer taxussnoeisel inleveren of bij grote hoeveelheden laten ophalen door de Taxus Taxi in de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten namelijk de basis grondstof voor chemotherapieën.

Ook de gemeente Altena doet weer mee met de jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel. Dit jaar komt Taxus Taxi het snoeisel gratis voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Vanaf 1 juni kunt u een online afspraak maken via taxustaxi.nl/afspraak. De inzamelactie duurt tot ongeveer eind augustus.

Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Die kunt u brengen bij de verschillende inzamelpunten. U kunt de inzamelpunten vinden via taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Ook kunt u het taxussnoeisel zelf brengen naar de milieustations Giessen en Werkendam, tijdens de normale openingstijden. De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn niet te gebruiken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl