Avondklok zorgt voor verlaten straatbeeld

Foto: Sander van Strien
24 januari 2021, 21:45
Verlopen

ALTENA - Sinds zaterdag 23 januari geldt er van 21.00 uur tot 04.30 uur een avondklok. Het doel van de avondklok is dat er minder mensen bij elkaar op bezoek gaan en elkaar ontmoeten. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus af te remmen volgens het kabinet.

Aan het straatbeeld in Altena te zien, lijkt de avondklok zijn werk te doen. Als men toch zonder geldige reden naar buiten gaat, dan riskeert men een boete van 95 euro. Landelijk schreef de politie de eerste avond en nacht 3600 boetes uit en zijn er 25 mensen aangehouden. Ook in de kernen van Altena werd er gecontroleerd op de naleving van de avondklok. Het is nog niet bekend of er binnen de gemeente Altena mensen bekeurd zijn. De politie spreekt van een rustig straatbeeld.

De avondklok geldt nog tot tenminste 10 februari. Wanneer het noodzakelijk is om naar buiten te gaan, moet men in bezit zijn van een eigen verklaring, bijvoorbeeld voor werk, reizen of medische hulp.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl