CDA Altena: ‘Nog steeds zorgen om menggranulaat’

Foto: Sander van Strien
9 april 2021, 20:50
Verlopen

ALTENA - Het College van de gemeente Altena gaf deze week antwoord op de schriftelijke vragen over mogelijk gebruik van menggranulaat in de gemeente Altena. Volgens het college wordt menggranulaat alleen toegepast als funderingsmateriaal dat wordt afgedekt.

Menggranulaat is een materiaal, een reststof, dat vrijkomt bij sloopwerkzaamheden van gebouwen. Het materiaal wordt hergebruikt. Op zichzelf is dat mooi. Echter volgens de huidige regelgeving mag daar nog 1% materiaal inzetten. Ter illustratie: Uitgaande van die 1% gaat het bij een pad van 80 meter lang en 3 meter breed en met een laagdikte van 10 cm om een geschatte hoeveelheid van 2,4 grote vuilniszakken vol plastic. Voor CDA Altena is dat een onverteerbare hoeveelheid dat niet past in de mooie gemeente Altena.

Het College gaf in de beantwoording ook aan bereid te zijn dit thema bij andere overheden zoals waterschap, provincie en  Staatsbosbeheer onder de aandacht te brengen. Het college volgt zelf de ontwikkelingen op landelijk niveau en probeert zelf in Altena zo duurzaam mogelijk te bouwen. CDA-raadslid Otto van Breugel, die onlangs schriftelijke vragen hierover stelde, is nog niet helemaal tevreden met de antwoorden. Van Breugel heeft nu het onderwerp bij de CDA-fractie in de Tweede kamer onder de aandacht gebracht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl