Altena lanceert nieuwe wedstrijd: Groene Buurt Kampioen

Foto: Gemeente Altena
9 juni 2021, 16:35
Verlopen

ALTENA - De gemeente lanceert een nieuwe wedstrijd: de Groene Buurt Kampioen. Voor deze wedstrijd zoekt de gemeente ideeën voor het vergroenen van straten, buurten en dorpen. Inwoners wordt opgeroepen samen een groenidee te bedenken en in te sturen.

De buurt maakt dan kans te worden uitgeroepen tot Groene Buurt Kampioen en wint uitvoering van het idee. Iedereen met een leuk idee kan meedoen om een plek met verharding of weinig groen om te vormen naar (beter) groen. Denk bijvoorbeeld aan het samen aanleggen van geveltuinen, het vergroenen van een stenige plek in een straat of buurt, of boomspiegels in de straat beplanten. De beste ideeën worden uitgevoerd, als het kan samen met de buurtbewoners.

Altena werkt aan groene buurten en dorpen. Groen is aantrekkelijk, goed voor onze gezondheid, voor de biodiversiteit (planten en dieren) en biedt ruimte voor ontmoeten. Groene ruimte werkt ook positief om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Regenwater zakt niet weg in verharding, maar kan wel in groenvakken in de bodem zakken. “We merken dat er steeds meer initiatieven zijn in Altena waar groen en ontmoeten samenkomen”, zegt wethouder Roland van Vugt. “Dat juichen we toe. Groen is belangrijk voor het klimaat en de leefbaarheid in de wijken. Ik kijk uit naar de ideeën die gaan binnenkomen. Een geweldige kans om met de elkaar aan de slag te gaan.”

Een groen idee indienen kan tot 24 juli. Daarna worden de ingediende ideeën beoordeeld. Na de zomervakantie, in september, wordt de Groene Buurtkampioenen bekend gemaakt. In overleg met de winnaars worden hun ideeën rondom 25 september, op Nationale Burendag, uitgevoerd. Ideeën indienen kan via aandeslag.gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl