Meer baankansen met gratis opleiding

Foto: Gemeente Altena
13 juni 2021, 13:10
Verlopen

ALTENA - Kent u of bent u iemand die 23 jaar of ouder is en geen middelbareschooldiploma heeft? Met de nieuwe entree opleiding in Altena kunnen inwoners gratis een mbo 1 opleiding volgen bij het Da Vinci College.

Altena vindt het belangrijk dat inwoners een passende baan vinden. Daarom is het project Kansrijk Altena gestart. Inwoners van de gemeente krijgen de kans een mbo-opleiding te volgen aan het Da Vinci College. Het college- en boekengeld neemt de gemeente voor haar rekening. Bij een entree opleiding worden er basisvaardigheden geleerd voor de arbeidsmarkt. De opleiding bestaat uit 1 schooldag en 16 uur stage per week. De opleiding is helemaal op maat. De deelnemer moet zelf een stageplek regelen. Het Da Vinci College verzorgt het onderwijs en gemeente Altena betaalt het collegegeld en lesmateriaal. Na de entree opleiding kan de deelnemer een mbo 2 opleiding gaan volgen voor een startkwalificatie.

Kent u of bent u iemand die in gemeente Altena woont, 23 jaar of ouder is en geen middelbareschooldiploma heeft? Dan komt deze persoon in aanmerking voor de entree opleiding. Ga met hem of haar in gesprek en geef die persoon op bij Joep van den Bogaard via j.vandenbogaard@gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl