Fortensafari op Fort Giessen

Foto: nieuwehollandsewaterlinie.nl
23 juli 2021, 20:27
Verlopen

GIESSEN - Ga in augustus mee op fortensafari: een spannend avontuur op de meest bijzondere plekken in de Hollandse Waterlinies.

Tijdens de fortensafari op 11, 18 of 25 augustus neemt de fortwachter van Fort Giessen u mee op ontdekkingstocht door de natuur rond het fort. U zult ontdekken dat de natuur er nog steeds dier en mens van noodzakelijke vitamines, voedingsstoffen en indien nodig verbandmateriaal kan voorzien.

De fortwachter heet uw gezin eerst welkom met koffie/thee/fris en iets lokaals lekkers. Hij legt de ligging van fort Giessen en de functie ervan in het landschap uit. Er is een film en een korte rondleiding door het fort om meer te leren over het dagelijks leven van de gestationeerde soldaten. Buiten bekijkt u daarna hoe het Fort onderdeel is van het landschap. Bij terugkomst maken de kinderen kruidenboter van geplukte kruiden en nemen de ouders een kijkje bij de expositie. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij van een heus soldatenmaal.

De kosten bedragen voor volwassenen € 15,- en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar € 10,-. De prijs is inclusief, koffie/thee/fris met iets lekkers en een proeverij van soldatenvoedsel. Na aanmelden ontvangt u de betaalinformatie. Meer informatie en aanmelden kan via https://nieuwehollandsewaterlinie.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl