Percentage inwoners Altena zonder toestemming orgaandonatie hoogste van heel Brabant

Foto: Archief
28 oktober 2023, 13:32
Verlopen

ALTENA - Het percentage inwoners van Altena dat geen toestemming geeft voor orgaandonatie is het hoogste van heel Noord-Brabant.

In de provincie gaat 27 procent van alle volwassenen er niet mee akkoord dat hun organen na hun overlijden worden gedoneerd. In Altena ligt dat percentage op 33 procent, oftewel 15.000 inwoners. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Nederland heeft sinds medio 2020 een nieuw donorregistratiesysteem: wie niets aangeeft, heeft geen bezwaar tegen orgaandonatie.

Tegenover de 15.000 bezwaarmakers in Altena staan 10.000 inwoners die juist expliciet wel toestemming geven voor het doneren van hun organen na hun overlijden. Ook zijn er nog eens 4000 die het goed vinden dat een deel van hun organen wordt gedoneerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl