Sinds uitbreken oorlog wonen 265 Oekraïners in Altena

Foto: Archief
18 november 2023, 06:23
Verlopen

ALTENA - Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland wonen er nu 265 Oekraïners in Altena. Dat blijkt uit bijgewerkte cijfers van het CBS.

Relatief gezien zijn er in Altena 46 Oekraïense vluchtelingen per 10.000 inwoners. Dat zijn er relatief minder dan in heel Nederland, waar gemiddeld 56 gevluchte Oekraïners zijn per 10.000 inwoners. Sinds in februari 2022 de oorlog uitbrak tussen Oekraïne en Rusland, sloegen veel mensen uit Oekraïne op de vlucht voor het geweld.

In totaal staan aan het begin van deze maand meer dan 100.000 vluchtelingen uit het land ingeschreven in de Nederlandse gemeenten. In de provincie Noord-Brabant zijn er relatief minder Oekraïners dan het landelijke gemiddelde. Van de 10.000 inwoners in de provincie zijn 48 mensen afkomstig uit het oorlogsgebied.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl