Winst voor wervelend ACKC

10 september 2018, 07:32

ALMKERK/NIEUWPOORT - Het korfbalseizoen is dit weekend weer gestart, het ACKC/Jeugdsportfondsteam ging op bezoek in Nieuwpoort waar het Triade trof.

Al snel kwam ACKC op voorsprong en liet Marvin van den Berg zien dat hij als nieuweling meerwaarde heeft. Coach den Hartog gaf zijn team tijdens de rust alle lof voor het veldspel, vooral verdedigend was ACKC zeer scherp, met 6 tegen, alleen waren de 8 doelpunten voor, te weinig gezien de vele kansen.

Het tweede bedrijf was er meteen weer de goede scherpte en werd al heel snel de voorsprong door twee maal van Herwijnen uitgebreid naar 6-10, het ging steeds beter lopen. De voorsprong was inmiddels opgelopen naar 8-15 en ACKC kon met nog een minuut of tien op de klok de wedstrijd rustig uitspelen. Een verdiende winst in deze wedstrijd waarin ACKC aantoont de ambities te hebben heel hoog te eindigen aan het einde van de nog lange competitie. Ook het 2e team had een winstpartij, het werd tegen HKC3 9-13.

Doelpuntenmakers tegen Triade: Arné van Herwijnen 5, Stef Mommers 3, Marlies Kant, Rik Millenaar en Jelle van de Water 2, Amber de Ruyter, Natasja Kuipers, Marvin van den Berg en Wietze de Vries elk 1. Komende zaterdag 15 september de eerste thuiswedstrijd, op het gezellige en altijd met veel supporters gevulde sportpark ”de Alm” komt NIO (Rotterdam) op bezoek. De wedstrijd vangt aan om 15.30 uur en zal worden vooraf gegaan door ACKC2 – NIO 2.