Etappe Vuelta in 2020 door de gemeente Altena

Foto: Sander van Strien
21 februari 2019, 06:17
Verlopen

ALTENA - De Ronde van Spanje komt in 2020 naar de gemeente Altena. Dat is woensdag bekend geworden tijdens de presentatie van de etappes. Dit schrijft Weekblad Het Kontakt op haar website.

Op zaterdag 22 augustus 2020 starten de renners de tweede etappe van de Vuelta in Den Bosch en rijden ze via Heusden richting de gemeente Altena. Vervolgens komen de wielrenners ook door Zaltbommel en Maasdriel om uiteindelijk via o.a. plaatsen als Rhenen en Amersfoort na 183 kilometer te finishen in Utrecht.

De Vuelta a España start op vrijdag 21 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit in de stad zelf. De tweede etappe voert dus van Den Bosch terug naar Utrecht en de derde etappe is een race met start en finish in Breda. Het wordt de tweede keer dat de Vuelta in Nederland start. In 2009 was de ‘Gran Salida’ in Assen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl