Zorgen bij Progressief Altena over honingbijen

Foto: Archief
21 januari 2021, 19:42
Verlopen

ALTENA - Progressief Altena maakt zich zorgen over het grote aantal honingbijen in de Biesbosch.

Met name in de Noordwaard, maar ook in de Oostwaard, staan op dit moment vele honderden bijenkasten met daarin vele honingbijen. Honingbijen kunnen andere bijensoorten beconcurreren, wat zorgt voor minder biodiversiteit. Progressief Altena heeft daarom vragen gesteld aan het college van de gemeente Altena.

Eerder uitte Staatsbosbeheer al zijn zorgen over de vele bijenkasten in de Biesbosch. Imkers, Staatsbosbeheer gemeenten en de provincies gingen vorig jaar al om de tafel om over oplossingen te praten. Progressief Altena hoopt dat de gemeente wil bijdragen door gemeentelijke regels vast te leggen over het houden van honingbijen in de Biesbosch.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl