En de winnaar is: Jongerencentrum De Pomp

Foto: Archief
14 februari 2021, 18:27
Verlopen

ALMKERK - Jongerencentrum De Pomp uit Almkerk is de gelukkige winnaar geworden op de oproep van de gemeente om te komen met plannen die zorgen voor ontspanning van jongeren in deze periode. In totaal werden er 15 goede ideeën aangedragen na de oproep van de gemeente.

De Pomp heeft samen met anderen een breed programma opgezet met allerlei fysieke en online activiteiten voor de jeugd. Zij krijgen voor de uitvoerig hiervan € 10.000. Wethouder Paula Jorritsma: “Ik was blij verrast over het aantal plannen dat is ingediend en de grote variatie aan activiteiten. Het was dan ook nog niet zo eenvoudig om een keuze te maken. De plannen van Jongerencentrum De Pomp zijn zo veelomvattend en zij werken met zoveel verschillende organisaties samen, dat de keuze uiteindelijk op hen is gevallen. Ik wil hen daarmee natuurlijk van harte feliciteren maar vooral ook complimenteren.”

“Fantastisch wat deze groep vrijwilligers weer voor elkaar krijgt. En natuurlijk zijn die complimenten ook voor de vrijwilligers van de andere deelnemende organisaties en de lokale bedrijven die ook hun steentje bijdragen. Het wordt steeds belangrijker dat we aandacht houden voor onze jeugd. Deze coronatijd duurt nu al dermate lang dat met name zij ook de negatieve gevolgen ervaren. Steeds meer jongeren voelen zich eenzaam en hun mentale weerbaarheid wordt minder. Jongerencentrum De Pomp is de winnaar van deze subsidie. Maar dat wil niet zeggen dat de anderen plannen nu per definitie van de baan zijn. Ook daar zaten goede ideeën bij en wellicht komen die op een ander moment weer in beeld. Ik hoop dat veel van onze jongeren deel gaan nemen aan deze activiteiten. Ik zou denken dat er voor iedereen iets leuks bij zit. Veel plezier allemaal!”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl