Nog geen duidelijkheid over gratis of met korting gebruiken van Bergsche Maasveren

Foto: Sander van Strien
4 oktober 2023, 18:55
Verlopen

ALTENA - Het is nog niet duidelijk welke optie de politiek in Altena kiest om eigen inwoners gratis of met korting gebruik te laten maken van Bergsche Maasveren.

De discussie in de raad ging dinsdagavond vooral over de afbouwregeling in de voorstellen. Welk scenario het ook wordt, in 2029 komt er een eind aan die regeling en moeten inwoners van Altena ook voor de veren gaan betalen. Opvallend was dat tijdens de gesprekken met de dorpsraden de afbouwregeling niet is genoemd. Vandaar dat de raadsleden van wethouder Hans Tanis wilden weten hoe het college tot juist dit voorstel is gekomen.

Hij kwam daardoor in een lastige situatie te zitten, maar was wel eerlijk. Het voorstel bleek aan de raadsinformatiebrief toegevoegd tijdens een collegevergadering waarbij hij zelf niet aanwezig was. Komende dinsdag bespreekt de raad de voorstellen opnieuw en zal er inhoudelijk op worden ingegaan. Vervolgens is het aan het college een definitieve keuze te maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl