Broedende visarenden Biesbosch weer live te volgen

Foto: Staatsbosbeheer
21 maart 2024, 15:18
Verlopen

REGIO - Sinds zondag 17 maart is de webcam bij het visarendnest weer aan, in afwachting van de terugkeer van visarenden naar de Biesbosch.

Deze webcam is sinds 2021 geplaatst door Staatsbosbeheer in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en het webcamproject is mede mogelijk gemaakt via Buitenfonds door Ecoresult B.V. Via www.vogelbescherming.nl/beleefdelente zijn de beelden live te volgen. De visarenden worden elk moment terugverwacht na hun overwintering in Zuid-Europa en Afrika. Het was spannend of het nest van de webcam de winter zou doorstaan, want regelmatig waait een nest uit de boom tijdens een storm. Dit nest ligt echter goed in de boom.

Visarenden broeden sinds 2016 met succes in de Biesbosch, dankzij meer aandacht voor rust, voedsel en ruimte. Met maatregelen tegen hoogwaterrisico’s veranderde groot aaneengesloten polderland in waterland en kreeg overtollig rivierwater meer ruimte richting de zee. Hierdoor was er weer sprake van grootschalige, waterrijke, visrijke en stille wateren, ideaal voor de visarend. Sinds 2016 zijn er 43 jonge visarenden uitgevlogen en de Biesbosch vormt daarmee hét Nederlandse brongebied voor de visarendpopulatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl