Veel inzet van de KNRM Dordrecht in Biesbosch

Foto: KNRM Dordrecht
31 mei 2020, 16:53
Verlopen

BIESBOSCH - De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschapij (KNRM) uit Dordrecht is op Eerste Pinksterdag al vele malen uitgerukt. Om 13.00 uur stond de teller al op 5 meldingen. De meldingen waren vooral in de Biesbosch.

Dit komt volgens de KNRM vooral omdat mensen vaak onvoorbereid het water opgaan. De eerste melding kwam om 08.30 uur binnen. “Het ging hierbij om een boot die door pech afgesleept moest worden”, zegt woordvoerder Hans Vrieling van de KNRM Dordrecht. De diverse meldingen deden zich voor in onder andere het Gat van de Noorderklip, Zuidergat van de Visschen en het Bovenste gat van het Zand nabij recreatiegebied de Aakvlaai in Hank. De vrijwilligers van de reddingsboot, KBW 1910, wisten in alle situaties de gewenste hulp te bieden.

Het reddingsstation Dordrecht heeft jaarlijks rond de 200 uitrukken. De pleziervaart is nu weer in volle gang, vooral tijdens Pasen, Hemelvaart en met Pinksteren is het druk met incidenten. De meldingen gingen over onder andere boten met motorstoringen, roerschade, geen brandstof meer of op een zandbank varen. Er was bij deze meldingen alleen materiële schade.

De KNRM merkt dat er in het begin van het seizoen veel recreanten onvoorbereid op pad gaan. “Preventief hebben we een app ontwikkeld, ‘de KNRM helpt’, als pleziervaarders die app gebruiken kun je een checklist nalopen met acties die je moet doen voordat je gaat varen”, legt Vrieling uit. De app is zowel voor technisch voorbereiding geschikt en als een routeplanner te gebruiken. “Mocht je in de problemen komen dan kun je via een knop in de app in verbinding komen met de alarmcentrale. De app geeft bij de melding direct je locatie door zodat de reddingsmaatschappij je locatie weet”, vult Vrieling aan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl