Waterschap neemt maatregelen tegen droogte

Foto: Redactie
2 juni 2020, 19:05
Verlopen

GENDEREN - Met het plaatsen van een pomp bij het inlaatkanaal in Genderen zorgt Waterschap Rivierenland voor voldoende water in de regio: "We helpen de rivier een handje."

Door de aanhoudende droogte, het lage waterpeil in de Maas en de windrichting is het noodzakelijk om extra water in te laten bij het gemaal in Genderen. Of er nog extra maatregelen noodzakelijk zijn is afhankelijk van vele factoren en het Waterschap is daar op voorbereid. Er is nog voldoende water beschikbaar voor het oppompen en beregenen van akkers. Bij deze droogte is de behoefte aan water groot, in zowel landbouw als natuur.

Op de Bergsche Maas is het rivierpeil laag en met de oostenwind blijft ook de vloed vanaf zee beperkt. Daardoor kan vanaf deze rivier nu moeilijk water worden ingelaten in de gemeente Altena. Het plaatsen van extra pompen in Genderen was noodzakelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl