Christmas around The Hang

Foto: Archief
15 december 2018, 07:38
Verlopen

HANK - Het is inmiddels al weer een aantal jaren een mooie traditie dat de Hankse muziekvereniging Sint Caecilia op Kerstavond door het dorp trekt en op een aantal plaatsen sfeervolle, vrolijke en herkenbare kerstmuziek ten gehore brengt.

Het publiek komt niet naar de fanfare, maar de fanfare komt naar het publiek. Het motto is niet voor niks ‘Christmas around The Hang’. Over het genre zegt dirigent Waldo van Wijk: “Het zijn nummers die deze tijd dagelijks op de radio te horen zijn en die hun oorsprong vinden in de Amerikaanse kerstmuziek van de afgelopen 50 jaar.”

De kersttour van de fanfare begint maandag 24 december om 18.30 uur op de hoek van de Henri Dunantstraat en de Warmondstraat. Vervolgens trekken de muzikanten naar de Noorse Wal waar de eerste noten weerklinken om 19.30 uur. Om 20.30 uur is het slotakkoord op het Karekietplantsoen, onder misschien wel de grootste versierde kerstboom van Noord-Brabant. Voor alle drie de miniconcertjes geldt dat wie de sfeer wil verhogen met warme chocolademelk, Glühwein of iets sterkers, dat drankje zelf mee moet brengen. Hetzelfde geldt voor klapstoelen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl