Drukbezochte Kletsmaaiersavonden in Dussen

Foto: Melanie van de Water
17 februari 2019, 01:21
Verlopen

DUSSEN - In Dussen waren dit weekend de jaarlijkse Kletsmaaiersavonden. Zes kletsers streden om de André Schelle Wisseltroffee.

De winnaar van dit jaar is Adriaan van de Water, die als verslaggever van de Kasteelbode, het plaatselijke nieuwsblad, in de ton stond. Daarnaast stonden Margret van der Stelt als ‘Trien’, Djezz van Biesen als ‘Kapper André’, C.J. van Biesen als ‘Klaar, hoe komder op’ en Angela van de Ven samen met Sylvia Heijmans als ‘de zusjes Bep en Lies’ in de ton.

Burgemeester Marcel Fränzel sprak na afloop de Klaiendammers toe: “Altena zou geen Altena zijn, als zij geen carnaval had. Er zijn mensen die zeggen dat Altena niet bij Brabant hoort. Vanavond is gebleken dat dat mensen zijn die er geen verstand van hebben. Dit is een traditie die hoort bij een gemeente als Altena.” Fränzel was eerder ook aanwezig bij de Sauwelavond in Hank. Hij benadrukt: “Als er twee dorpen zijn die kunnen bruisen met carnaval dan zijn het Hank en Dussen. Ga zo door, houdt de traditie in stand.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl