Lezing over de tuingeschiedenis in Nederland

Foto: Stichting Vrienden van Kasteel Dussen
19 februari 2019, 11:07
Verlopen

DUSSEN - Kunsthistoricus Wim Meulenkamp houdt op woensdag 6 maart in kasteel Dussen vanaf 20.00 uur een lezing over de tuingeschiedenis in Nederland.

Deze lezing toont de rijke tuingeschiedenis van Nederland en de rol die het had van zowel trendsetter als trendvolger in de tuinkunst. Aan de hand van heel wat beeldmateriaal schetst Meulenkamp de ontwikkeling van de Nederlandse historische tuinen, grofweg van formele tuin naar landschappelijke aanleg. Ook laat hij zien welke tuinkunst van invloed was in het buitenland en hoe de landsaard en ruimte hier bepalend waren voor het ontwerp. Verder staat hij stil bij opvallende regionale verschillen.

U bent welkom op woensdag 6 maart in het kasteel van Dussen. De aanvang is 20.00 uur. De entree is 10 euro per persoon. Reserveren kan via www.kasteel-dussen.nl of telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl