Start aanleg natuurtuin bij de Werf is een feit

Foto: PR-bureau De Perswinkel
21 februari 2019, 06:11
Verlopen

WOUDRICHEM - De aanleg van de natuurtuin tussen de Brandweer en de Werf in Woudrichem is in volle gang. De tuin wordt een ontmoetingsplek die voor verbinding zorgt, waar mensen zorg dragen voor de natuur en elkaar en waar kinderen spelen.

Het kinderdagverblijf van Kinderopvang BuitenGewoon is al ruim een jaar onderdeel van het multifunctionele centrum de Werf. Hier hoort uiteraard een buitenspeelplaats bij. Er is niet gekozen voor een plein, maar voor een natuurtuin. Deze tuin is niet alleen voor Kinderopvang BuitenGewoon, maar de hele omgeving kan er buiten de opvanguren gebruik van maken.

De natuurtuin is een plek om de natuur te proeven, zien, ruiken en voelen. Er is een groot aanbod aan verschillende planten en bloemen, met bessenstruiken en appelbomen om uit te plukken. Centraal in het ontwerp van deze tuin is de zorg voor de natuur. En natuurlijk is het een plek waar kinderen kunnen spelen; voetballend in de voetbalkooi of rollend van de heuvel af. De Werf is een plek om samen te werken, nieuwe mensen te ontmoeten én om jezelf te ontwikkelen. De tuin heeft hetzelfde uitgangspunt: zorgen voor verbinding.

Er zijn meerdere partijen betrokken bij de totstandkoming van de natuurtuin: Brabants Landschap, QGroenBeheer, Van der Stelt, Studio Natuurlijk Groen, VGR, Biesbosch Streekfonds, Kinderopvang Gezonde Start, Rabobank en De Perswinkel. Samen met betrokken partijen uit de regio, waaronder de Lemmenskamp, Bibliotheek Altena en Vluchtelingenwerk, voeren ze educatieve en verbindende activiteiten uit, waar alle inwoners van de nieuwe gemeente Altena van harte welkom bij zijn. Zo ontstaat er eigenaarschap. De oogst, recepten en gemaakte producten kunnen gedeeld worden. Op deze manier kan de natuurtuin uitbreiden en ontplooien zich nieuwe initiatieven. De natuurtuin wordt zo een plek waar iedereen graag samenkomt.

Kinderopvang BuitenGewoon ziet het bieden van een uitdagende buitenruimte als een vereiste om een kind te laten ontwikkelen. Een kind is nieuwsgierig en wil ontdekken. Een kind mag bij Kinderopvang BuitenGewoon zijn zoals het is en moet zijn eigen ruimte kunnen nemen. BuitenGewoon biedt het kind mogelijkheden, zodat het zich kan ontwikkelen vanuit zichzelf. De natuurtuin is hier een voorbeeld van. Dit jaar verhuist ook BuitenGewoons buitenschoolse opvang van het oude Waterschapgebouw naar de Werf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl