Het water is gezakt, het vuil blijft achter in de Noordwaard

Foto: Redactie
17 februari 2020, 18:48
Verlopen

WERKENDAM - De afgelopen dagen fungeerde de Noordwaard als doorstroomgebied om ruimte te geven aan de rivier. Nu het water weer zakt komt er een hoop troep tevoorschijn.

Als het water hoger staat dan 2 meter boven NAP stroomt het water het gebied in. Wanneer de Noordwaard volstroomt, wordt er goed gemonitord wat het water doet. Wat men niet direct ziet, is dat er met het water van de rivier een hoop afval de Noordwaard instroomt. Nu het water zakt is er tegen de dijken en op de velden een hoop plastic achtergebleven. De boswachters van de Biesbosch spreken van een ‘plasticsoep’.

Staatsbosbeheer organiseert samen met Rijkswaterstaat, gemeente Drimmelen en gemeente Altena schoonmaakacties op drie verschillende locaties in de Biesbosch. Vanuit Drimmelen en Lage Zwaluwe vaar je mee met de (open) boot. Daarnaast rijdt er een bus vanaf de parkeerplaats Jantjesplaat bij Werkendam. Materialen om het afval op te ruimen zijn aanwezig. Startlocaties zijn: Zaterdag 22 februari (09.00-12.00 uur) op parkeerplaats Jantjesplaat in Werkendam. Meer startlocaties vind u op www.staatsbosbeheer.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl