Bijzonder transport over A27

Foto: Redactie
12 maart 2020, 17:31
Verlopen

WERKENDAM/HANK - Op woensdag 12 maart omstreeks 12.00 uur ontstond enige vertraging op de A27 tussen de Merwedebrug en Hank voor een speciaal transport.

Het betrof een transport van nucleair afval onderweg naar verwerker Covra (Centrale Organisatie Radioactief Afval). Dergelijk transporten komen vaker voor en worden altijd uitgevoerd onder politiebegeleiding. Dit is het enigste bedrijf in Nederland met als taak om al het radioactief afval te verzamelen, verwerken en op te slaan. Alle bedrijven in Nederland die een vergunning op grond van de kernenergiewet hebben om met radioactieve stoffen te werken, zijn verplicht hun radioactief afval aan COVRA aan te bieden.

Om het transport vlot te laten verlopen werd in dit geval de A27 autoluw gehouden door de politie. Bij de meeste transporten gaat het om laag- en middelradioactief afval, zoals medische isotopen van ziekenhuizen en om radioactieve bronnen, die bijvoorbeeld gebruikt zijn voor het uitvoeren van inspecties van laswerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl