Kosten voor Andels fietspad liggen rond 2 miljoen euro

Foto: Pixabay
23 mei 2020, 17:25
Verlopen

ANDEL - De kosten voor een vrij liggend fietspad langs de Middenweg in Andel worden geraamd op zo’n twee miljoen euro. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, waarin het oorspronkelijke plan uit 2012 nog eens tegen het licht gehouden is.

De aanleg van het nieuwe fietspad zelf zou de gemeente Altena 1,6 miljoen euro moeten gaan kosten, plus nog eens drie ton voor grondverwerving. Eerder was voor de plannen een bedrag van 900.000 euro begroot. Dat de kosten nu hoger zijn heeft o.a. te maken met de aangepaste breedte van het fietspad, de uitbreiding van het traject tot aan het fietspad in Veen en de kosten van openbare verlichting en rioleringswerkzaamheden.

Het college vindt deze investering hoog en stelt voor om twee alternatieven te onderzoeken. De planning is dat de gemeenteraad zich in oktober over de verder uitgewerkte varianten kan buigen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl