Sporten voor de jeugd op de Copakadijk

Foto: Rene van der Giessen
16 januari 2021, 18:12
Verlopen

WERKENDAM - Kinderen mogen op dit moment niet in een sporthal trainen en sporten. Dit gaat zeker nog tot 9 februari duren. De jeugd tot en met 17 jaar mag echter wel sporten in de buitenlucht.

Op de Copakadijk, de locatie van Beachsport Vereniging Werkendam, is genoeg ruimte om buiten te sporten. De vereniging heeft in de loop der jaren veel geïnvesteerd in spelmaterialen, met als doel kinderen motorisch breed te ontwikkelen. Nu kan daar goed gebruik van gemaakt worden. Er kan gevoetbald worden, er is trefbal, handbal, korfbal, en er kunnen allerlei andere sporten worden gedaan.

Een van de kartrekkers van de club, Debora Kadijk, zelf Olympisch sportster en trainer, vindt het belangrijk dat de kinderen gezond en fit blijven en elkaar kunnen ontmoeten. Daarom heeft zij met de club afgesproken dat de kinderen naar de Copakadijk mogen komen om onder begeleiding te sporten, gratis, ook als je geen lid bent. Debora: “Scholen zijn dicht zijn om te voorkomen dat volwassenen bij elkaar komen en reizen om hun kinderen weg te brengen en om te voorkomen dat veel kinderen samen in een kleine ruimte zijn. Wij zijn buiten, hebben ruimte en zorgen ervoor dat we afstand houden.” René van der Giessen, voorzitter van de club: “De kinderen zijn erg blij met de sportmogelijkheden op de Copakadijk, want zo blijven ze niet alleen in beweging, ze zien ook hun leeftijdsgenoten weer. We hebben geïnvesteerd in hygiëne maatregelen, zodat er veilig en verantwoord gesport kan worden.”

De jeugd is welkom op vrijdagmiddag 22 en 29 januari en 5 februari: 14.30 – 15.30 jeugd t/m 12 jaar en 15.30 – 16.30 jeugd 13 t/m 17 jaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl