Vergroten verkeersveiligheid Middenweg-Veensesteeg

Foto: Archief
21 januari 2021, 19:46
Verlopen

ANDEL - Om de verkeersveiligheid op het traject Middenweg-Veensesteeg in Andel te vergroten gaat de gemeente Altena extra snelheidsremmende maatregelen treffen.

De aanleg van de verkeersmaatregelen op de Middenweg-Veensesteeg moet het moment overbruggen tot aanleg van een vrijliggend fietspad. Op 9 locaties worden snelheidsremmende maatregelen genomen, worden de bestaande zogenaamde Gumacon-drempels aangepast om te voorkomen dat men erlangs rijdt en worden de bestaande kruispuntplateaus van de Kammetweg en Duizendmorgen aangepast.

De locatie van de snelheidsremmende maatregelen zijn zodanig gekozen dat het ontmoedigd wordt om weer snelheid te maken tussen de maatregelen. Op tussenliggende wegvakken waar in de directe omgeving geen bebouwing aanwezig is, worden drempels aangelegd. Daar waar wel bebouwing is, worden ‘sluisjes’ of enkele Gumacon-dempels met langsgeleiders gerealiseerd. De kosten van de maatregelen worden geraamd op € 100.000. De gemeente werkt ondertussen verder aan de realisatie van het vrijliggende fietspad.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl