Asterix en Obelix niet in kasteel Dussen maar digitaal

Foto: Jaap Toorenaar
2 februari 2021, 16:52
Verlopen

DUSSEN - Een oud Romeins spreekwoord luidt: 'Als het publiek niet naar de schouwburg kan, dan komt het theater wel naar huis.' Grapje natuurlijk want zo’n gezegde bestaat niet. Maar toch is de bewering helemaal juist.

Op woensdag 10 februari zou Jaap Toorenaar naar kasteel Dussen komen om in de burgerzaal zijn presentatie te houden over de verstopte grappen in de verhalen van Asterix en Obelix. Helaas stak Corona daar een stokje voor. Met de nodige inspanning is het toch gelukt om het door te laten gaan, maar dan digitaal.

Drs. Jaap Toorenaar, docent klassieke talen, schreef over de beroemde Galliër ‘Asterix, de Vrolijke Wetenschap’. Dit boek is de basis voor de presentatie van de avond. Aan de hand van veel voorbeelden van woordgrappen, karikaturen en verwijzingen naar de moderne tijd laat hij zien hoeveel humor er verstopt zit in het stripverhaal. Toegang tot de digitale presentatie via Microsoft Teams krijgt u, door vooraf te reserveren op www.kasteel-dussen.nl en het voldoen van 10 euro entree.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl