De opera in woord, beeld en geluid in het kasteel

Foto: Vrienden van Kasteel Dussen
9 november 2021, 16:31
Verlopen

DUSSEN - Op woensdag 17 november opent muziekhistoricus Pieter A. Bakker een korte lezingenreeks in Kasteel Dussen. Vanaf 20.00 uur neemt hij het publiek mee naar het hof van De Medici in Florence rond 1600, daar waar de basis werd gelegd voor onze huidige opera.

Bakker weet hierover op enthousiaste wijze te vertellen en onderstreept dat met beeld en muziek. De lezing ‘Stravaganza Musicale Fiorentina’ geeft een mooi beeld van het Italië aan het begin van de Renaissance. En dan met name van Firenze, met de daar heersende, schatrijke familie De Medici. Die spaarde kosten nog moeite om zich groots te profileren en haalde de beste wetenschappers en kunstenaars naar het hof. Met onder andere als resultaat: een coproductie van schilders, couturiers, dichters, dansers, componisten en technici. Samen experimenteerden zij er flink op los en alles werd uit de kast gehaald om de toeschouwer diep te raken. Zo ontstond een spectaculaire vorm van muziektheater. En werd de basis gelegd voor het muziekdrama, de opera.

De entree is €10,-. Reserveren kan via www.kasteel-dussen.nl. De aanvang is 20.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl