Sterke competitiestart Biesboschzwemmers

Foto: Archief
2 oktober 2023, 21:34
Verlopen

WERKENDAM/GORINCHEM - In het Gorinchemse Caribabad waren de Biesboschzwemmers gastheer voor zwemmers van ACZ uit Capelle aan den IJssel, De Schotejil uit Middelharnis en Wiekslag uit Alblasserdam.

Na ruim 3 uur zwemmen kon er tevreden teruggekeken worden door de 20 zwemmers, want zij wisten 22 persoonlijke records te noteren. De score die behaald werd was ruim beter dan met de inschrijftijden. Zondag laat op de avond was duidelijk dat na de eerste wedstrijd de Biesboschzwemmers derde staan in de B-klasse van regio Zuid (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg).

De middag begon met de 4x100m vrije slag estafette voor meisjes onder 15 jaar. Amy de Kooter, Anieke aan de Wiel, Shanya Muilenburg en Anne Lisman lieten zien dat men voor iedere seconden wilde strijden. De vier meisjes waren ruim acht seconden sneller dan hun inschrijftijd. Amy begon met een persoonlijk record van ruim drie seconden en later op de middag verbeterde Amy zich ook nog op de 200 wisselslag en 100 rugslag. Tijdens de wisselslag was ze ook op de 50m vlinderslag sneller dan ooit. Shanya zwom dezelfde afstanden als Amy en ook zij wist zich te verbeteren op de wisselslag en 100 rugslag, terwijl ze ook op na 50 meter op de rugslag sneller was dan ooit. Anieke had de pech dat ze op zowel de 200m vrije slag als de 100m rugslag niet de regels volgorde en dus niet met haar tijden in de uitslag is opgenomen. Anne zwom niet alleen deze estafette, maar ook nog 400m vrije slag en 100m rugslag en op de vrije slag wist ze zich iets te verbeteren. Net als Anne zwom ook Lars de Kooter de 400 ‘vrij’ en 100 ‘rug’ en op beide nummers was hij sneller dan ooit.

Michael en Thomas Verschoor, Rens Lisman, Mirthe Bults en Jansje de Ridder zwommen vandaag 100m rugslag en 200m vrije slag. Thomas ging op de vrije slag heel snel van start en werd beloond met een verbetering van bijna zeven seconden. Michael bleef niet achter met een verbetering van ruim elf seconden. Jansje en Mirthe waren ook sneller dan ooit op de vrije slag met verbetering van respectievelijk ruim vijf en twee seconden. Op de rugslag wist Mirthe zich met zes seconden te verbeteren, terwijl Thomas en er nu ‘maar’ ruim één seconde van zijn tijd haalde. Rens wist zich met 0,3 seconden te verbeteren.

Jesse Drewes, Marley Spijker en Femke van den Oven waren vandaag de jongste deelnemers en zij zwommen 100 wisselslag en 50m schoolslag. Jesse en Marley haalde meerdere seconden van hun wisselslag tijd af en Femke was enkele tienden sneller op de schoolslag.

De dames en heren hadden vandaag 200m vrije slag, 100m wisselslag en 50m schoolslag op het programma staan. Bij de dames vielen Sanne van de Pol en Jade Groeneveld op met goede tijden op de 200m vrije slag en Erik Drewes deed dit bij de heren. Mandy Swart verbeterde zich bijna op de 100 wisselslag en op de schoolslag sprint was Sanne opnieuw goed op dreef.

Aan het einde van de middag stonden er weer meerdere estafettes op het programma. De heren ploeg 4x100m vrije slag bestond uit Thomas, Lars, Pieter Pijnenburg en Erik Drewes. Thomas had tijdens de 200m vrije slag al zijn beste tijd op de 100 meter verbeterd, maar als startzwemmer van de 4x100m vrije slag ploeg wist hij bijna drie seconden van zijn beste tijd te halen. De dames, Mandy, Sanne, Redine en Jansje zwommen de 4x50m wisselslag en waren maar net iets langzamer dan hun inschrijftijd.

De volgende competitiewedstrijd is op 11 november en dan wordt gezwommen in Andel. De tegenstand komt dan zwemmers van De Duck uit Brielle en Poseidon ’56 uit Ridderkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl