Zorgen over bluswatervoorziening bij grote brand Genderen

Foto: Redactie
26 mei 2020, 19:59
Verlopen

GENDEREN - VVD Altena en CDA Altena hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld over de grote brand in Genderen op dinsdag 26 mei. Voornamelijk over de beschikbaarheid van voldoende bluswater bij de bestrijding van de brand.

Vanuit meerdere kanten zijn ze als lokale volksvertegenwoordigers benaderd met de opmerking dat het in de beginfase van de brand moeilijk was om voldoende bluswater beschikbaar te krijgen op de locatie van de brand. Raadslid Wendy van Ooijen (CDA) stelde eerder al vragen over de beschikbaarheid van voldoende brandputten in de gemeente. Het college liet op 25 maart 2019 weten dat dit niet het geval was en dat hiervoor een project is opgestart.

De fracties wensen antwoord op de vraag wat de status is van dit project en wanneer het project afgerond kan zijn. Ook willen ze weten of er daadwerkelijk onvoldoende bluswater beschikbaar was ten tijde van de grote brand in Genderen waarbij veel materiële schade te betreuren valt. Ook vraagt men zich af of Brabant Water, verantwoordelijk voor de brandputten, wel in staat is om de kwaliteit hiervan voldoende te waarborgen. Complimenten zijn er voor de vrijwillige brandweerkorpsen die zich tot het uiterste hebben ingezet om nog verdere schade en escalatie te voorkomen en daar ook in zijn geslaagd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl