Kruispunt Duijlweg-Midgraaf nog steeds niet veilig

Foto: Redactie
22 januari 2021, 18:39
Verlopen

ALMKERK - Ondanks dat de gemeente maatregelen heeft genomen die de verkeersveiligheid zouden moeten verbeteren, vindt VVD Altena dat het kruispunt Duijlweg-Midgraaf in Almkerk na de aanpassingen in plaats van veiliger juist onveiliger is geworden.

De kruising is nu zo glad en strak dat hij juist uitnodigt tot hard rijden, aldus Jan Kolff van VVD Altena. De verkeersdrempel die geplaatst is, zou te laag zijn en de nieuwe bomen staan zo geplaatst dat automobilisten onder de bomen door kunnen kijken. Ter voorkoming van polderblindheid zijn er op de Duijlweg bliksemschichten aangebracht, maar die ontbreken op de Midgraaf. 

Er zijn meer ingrijpende maatregelen nodig zo stelt Kolff. VVD Altena suggereert een S-bocht aan te leggen zoals in de Biesheuvelweg. Hij heeft middels schriftelijke vragen deze situatie opnieuw in beeld gebracht bij het college.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl