Toneelgroep Jan Vos speelt de voorstelling Mansholt in Genderen

Foto: Paul Hoes
27 juli 2021, 09:20
Verlopen

GENDEREN - Toneelgroep Jan Vos speelt van 27 juli tot en met 31 juli de voorstelling Mansholt in een open tent op het terrein van Café 't Zwaantje in Genderen.

Dit stuk was de eerste voorstelling van het gezelschap en werd in de zomers van 2014 en 2015 gespeeld op tal van boerderijen, verspreid door heel Nederland. Deze zomer reist het Toneelgroep Jan Vos opnieuw door het hele land, in een nieuwe open tent met verhoogde bezoekerscapaciteit.

Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers. Onder invloed van het alarmerende rapport van de Club van Rome wordt hij vurig pleitbezorger van een kringloopeconomie. Als de immer standvastige bestuurder vervolgens ook nog eens verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter. Ondertussen voert Wietje Nanninga, een boerin in Drenthe, een verbeten strijd met haar vader Tjerk. Het moordende groeitempo in de landbouw kunnen zij niet langer bijbenen. Verkoop van het familiebedrijf lijkt de enige uitweg. Als uitgerekend Mansholt zich aanbiedt als koper, besluit vader Tjerk zich te verzetten tegen het onontkoombare. Is de mens in staat om grenzen te stellen aan de groei? En kan hij in zijn leven genoegen nemen met genoeg?

Op 31 juli wordt er voorafgaand aan de voorstelling een talkshow gehouden over de kringloop economie. Onder leiding van Margriet Brandsma komen hoogleraar Wim de Vries (WUR), Noortje Krol (eigenaar van energie-neutrale boerderij de Waaistap) en melkveehouder- en akkerbouwer Josien Boll aan het woord over de vraag hoe we de bakens kunnen verzetten op weg naar een duurzame maatschappij.

Op 4 juni is de landelijke kaartverkoop van Mansholt gestart. 27 juli t/m 31 juli is de voorstelling te zien op het terrein van Café ’t Zwaantje in Genderen. Op 31 juli wordt er voorafgaand aan de voorstelling een talkshow gehouden over de kringloop economie. Mansholt wordt gespeeld in een door crowdfunding mogelijk gemaakte nieuwe tent. Door goede ventilatie en een ruime publieksopstelling is de tent uitstekend geschikt om op een verantwoorde manier weer naar het theater te gaan. Ook nu de maatregelen opnieuw zijn aangescherpt. Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en de talkshow op de website www.toneelgroepjanvos.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl