Geloof op overwinning miste bij Virtus

25 oktober 2021, 17:05

WERKENDAM - Na de bekerwinst van vorige week was het nu weer zaak voor Virtus uit Werkendam om dat goede gevoel voort te zetten in de competitie. Subtopper Binnenland was te gast in De Crosser, daar waar Virtus nog in de onderste regionen staat.

In het begin had Virtus de wedstrijd, mede door een zeer sterk spelende Peter van der Stelt, onder controle wat resulteerde in een 14-6 tussenstand. Na wat personele wijzigingen kwam Binnenland nog voor het einde van het 1e kwart op voorsprong: 16-17. Geen probleem, maar het was deze tegenslag die eigenlijk de gehele wedstrijd in de hoofden van de Werkendammers bleef sluimeren.

Er zat een bepaalde negativiteit in het team en eigenlijk was het wachten dat de genadeklap door Binnenland werd gegeven. Door toch hard te blijven werken bleef deze uit. Via een ruststand van 28-33 kwam Virtus in het 4e kwart nog wel op voorsprong van 49-47, maar het geloof op een overwinning zat er niet in. De eindstand werd 56-63. Op 29 oktober speelt Virtus een uitwedstrijd in Eindhoven tegen Tantalus.