Gebroken rioolleiding gerepareerd, weg wordt maandag verder hersteld

Foto: Waterschap Rivierenland
20 mei 2022, 22:30
Verlopen

WOUDRICHEM - Sinds woensdagmiddag werkte Waterschap Rivierenland aan herstel van een gebroken persleiding nabij de Almkerkseweg in Woudrichem. Het is gelukt om dit vrijdagavond te repareren.

Door reparatie aan een gebroken persleiding is de Almkerksweg tussen de Ruigenhoekweg en de Veldweg afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Ruigenhoekweg naar de Rijksstraatweg in Sleeuwijk en via de dijk weer naar Woudrichem. En voor verkeer vanaf Woudrichem in omgekeerde volgorde. De reparatie is sinds vrijdagavond klaar. Omdat de weg helemaal open moest, moet die ook hersteld worden. Dat gebeurt maandag. De verwachting is dat de weg begin volgende week weer open is. Door de graafwerkzaamheden is ook het fietspad dicht. De verwachting is dat die vanaf heden weer geopend is.

Door de zware regen kunnen riooloverstorten tussen de breuk en de rioolwaterzuiveringsinstallatie overlopen. De persleiding vervoert rioolwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Sleeuwijk. Het waterschap repareerde de breuk. Om overstort zoveel mogelijk te beperken, voert het waterschap bij verschillende rioolgemalen afvalwater af met tankauto’s. Ook houdt het waterschap het slootwater in de omgeving in de gaten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl