BC Virtus behaalt derde opeenvolgende overwinning

Foto: Archief
9 oktober 2023, 20:19
Verlopen

WERKENDAM - Na twee uitwedstrijden was afgelopen zaterdag eindelijk de eerste thuiswedstrijd voor Heren 1 van BC Virtus. De tegenstander was Blauw-Wit uit Roosendaal.

Virtus begon sterk met hun startende vijf, bestaande uit Bas, Ryan, Peter, Julian en Cas. Dankzij drie driepunters van Bas van der Stelt in het eerste kwart namen de Werkendammers een voorsprong van 23-14 na de eerste 10 minuten. Het tweede kwart liet ook momenten van sterk spel zien van de thuisploeg, vooral door enkele sterke scores van Julian Schrijvers. Hierdoor groeide de voorsprong zelfs tot 20 punten, 39-19. Blauw-Wit besloot een time-out te nemen bij deze stand en dat bleek een slimme zet te zijn, want de bezoekers begonnen een comeback die de ruststand op 43-28 bracht.

Na de rust leken de bezoekers frisser en energieker dan Virtus. Ze bleven in de wedstrijd door meer intensiteit te tonen. Ondanks enigszins stroef spel behielden de Werkendammers hun voorsprong en gingen ze het laatste kwart in met een score van 57-41. Dankzij scores van Jerome de Vries en Ton Visser in de laatste minuten verzekerde Virtus zich van de overwinning. Uiteindelijk werden er in de tweede helft minder punten gescoord, wat resulteerde in een 66-54 einstand. Dit betekent de derde opeenvolgende overwinning voor Virtus.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl